Denge Laboratuvarları ve Tıbbi Görüntüleme Merkezi 30 yaşına ulaştı. Uluslararası standartlara bağlılıkla, kurumsallık yolculuğunda ilerlemek için çalışmakla geçen bu uzun yıllar bizi temel ilkemiz olan hasta haklarına saygı ve doğruluktan hiçbir zaman vazgeçirmedi.
Bizler, öğretim üyeleri olarak kariyer yaparken önceliklerimiz bilimsel yayınları izlemek, yeni hipotezler geliştirmek, bu hipotezlerle ilgili doğru hedefler ve araştırmalar gerçekleştirmek, çalışmalarımızdan elde ettiğimiz verileri ve sonuçları doğru istatistiksel değerlendirmelerle bilim dünyasına sunmaktır. Bu çalışmaların dışında, asistan yetiştirmek, üniversite laboratuvarlarında rutin hizmetlere ve yeni metotların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak öğretim üyelerinin en önemli görevlerindendir.
1927 Yılında Tarsus’ta öğretmen bir babanın oğlu olarak doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Mersin/Tarsus’ta tamamladıktan sonra TED Ankara Koleji’nde yatılı öğrenci olarak lise öğrenimini tamamladı. İstanbul Tıp Fakültesini 1959 yılında bitirdi. Askerliğini Çanakkale’de Deniz Kuvvetleri’nde Yedek Subay olarak tamamladı.
30 yıldır bir an olsun kaliteden taviz vermeyerek sektörünün değerli bir markası haline gelen Denge Tıp, uzman kadrosu profesyonel çalışma hayatını sürdürmektedir.
Hasta ihtiyaçları ve memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile Denge Laboratuarları ve Tıbbi Görüntüleme Merkezi’nin gerçekleştirdiği tüm sonuçlar “Internal Ve External Kalite Kontrol” güvencesi altındadır.
Laboratuvarımızda çalışılan testler hakkında daha fazla bilgi almak için ilet...
Laboratuvar hizmet alanlarımız hakkında genel bilgi sahibi olmak için...
Görüntüleme, X-ray ve ultrasonik ses dalgalarıyla organ patolojilerini göster...
Check-up Merkezimizde randevularınızı aldıktan sonra laboratuvarımızda tüm ka...
Panel testler belirli hastalıkların teşhis ve tedavisi için önceden belirlenm...
Muayenehaneden laboratuvarımıza kadar gelmek yerine hemşiremiz bulunduğunuz m...
Dünya çapında eğitim uzmanları sağlık ve eğitimi arasındaki direkt ilişkiye dikkati çekmektedir. Sağlıklı öğrenci derse daha kolay konsantre olur ve daha kolay öğrenebildiği için eğitim ona daha kolay ve eğlenceli gelir. Derslere katılım oranları yükselir.
Sağlıklı öğrenci nasıl tanımlanır?
Sağlıklı öğrenci doğru beslenme yanında duygusal durumu stabil olan çocuktur. Sosyal yaşamda gerek ailenin ekonomik gücü nedeniyle düzensiz ve dengesiz beslenme, ailenin ekonomik durumu uygun bile olsa doğru beslenme eğitimini almamış çocuklar metabolik gelişimleri için tek taraflı beslendikleri için eğitimde başarısızlık yanında bedensel gelişimlerinde de sorun yaşayacaklarından öğrenme yetenekleri de azalacaktır.
Sağlıklı öğrenci gün içinde sosyal durumuna göre düzenli fiziksel hareket yapan, arkadaşlarıyla veya ailesiyle bedensel aktivitesini kullanan çocuktur. Bu nedenle, ailenin günümüz koşullarında tamamen öğrenime veya digital oyunlara konsantre olmamasını sağlamak gün içinde okulda, evde veya ailesinin günlük yaşamına göre, ailesiyle, belli zamanlarda fiziksel hareketli olarak geçirmesi de sağlıklı olmasının gereklerinden biridir.
Sağlıklı öğrenci psikolojik desteği önce aile içinde alır. Temeli sevgi anlayış dikkat ve sosyal eğitimden geçer. Onu dünyaya getiren ebeveynler, onu yaşama doğru hazırlamak için önce hangi alanda olursa olsun, eğitim olanaklarını sağlamalı, sonra bu eğitimi alabilmesi için psikolojik dengeyi sağlamalıdır. Onun yanında ailevi sorunları yaşamamak, bireysel olarak sevildiğini hissettirmek ve özgüvenlerini desteklemek ebeveynlerin başlıca görevidir.
En temel sağlıklı beslenmede neler olabilir?
Hergün en az bir kez taze meyve veya sebze beyin gelişimi için ve konsantrasyon için önemlidir. Fiziksel gelişimleri için protein ve anlama yeteneklerinin gelişimi için minerallerin günlük olarak alınıyor olması gerekir. Çocukların iyi beslenebilmesi için ülkemiz koşullarında daha kolay sağlanabilecek 10 öğe şunlar olabilir;
Bu gıdalardan herbirinden hergün az da olsa birer miktar tüketmesi çeşitli ve sağlıklı beslenmesi için yeterlidir.
Ailenin herhangi bir öğüne (Örneğin okul için beslenme hazırlıyorsa iki dilim ekmeğin arasına 1 yumurta, patates, biraz yeşillik koyması, mümkünse yanına bir adet meyve) gün içindeki okul beslenmesi için yeterli olacak, sabah yoğurt veya peynir, akşam herhangi bir baklagille hazırlanmış yemek veya sebze yemeği sağlıklı beslenmesi için uygun olacaktır.
Listelenen temel gıdalar ailenin ekonomik durumuna göre et ve diğer gıda ürünleri ile desteklenebilir.
Sağlıklı çocuğun aileye ve eğitime katkısı nedir?
Unutulmamalıdır ki bedensel ve ruhsal sağlığı yerinde olan çocuklar kendileri için iyi bir gelecek oluşturmanın yanında, ailenin yaşamını kolaylaştırır, çocuktan kaynaklanan eğitim, sosyal yaşam gibi problemleri minimuma indirir ve ailenin diğer sorunlarını çözebilmesi için onlara kolaylık sağlar.
Ailenin eğitimi yanında, okullarda öğrencilere, sağlıklı yaşam dersleri daha küçük yaşlarda müfredatın bir öğesi olmalı, öğrenciler önce kendileri için sağlıklı beslenme bilincini almalıdır. Ayrıca, ruhsal sağlığı yerinde olan özgüvenli, toleranslı bilinçli bireyler olmayı öğrenmelidir.
İyi bir eğitim yılı dileklerimle,
Doç.Dr.Selvin Aydın