Denge Laboratuvarları ve Tıbbi Görüntüleme Merkezi 30 yaşına ulaştı. Uluslararası standartlara bağlılıkla, kurumsallık yolculuğunda ilerlemek için çalışmakla geçen bu uzun yıllar bizi temel ilkemiz olan hasta haklarına saygı ve doğruluktan hiçbir zaman vazgeçirmedi.
Bizler, öğretim üyeleri olarak kariyer yaparken önceliklerimiz bilimsel yayınları izlemek, yeni hipotezler geliştirmek, bu hipotezlerle ilgili doğru hedefler ve araştırmalar gerçekleştirmek, çalışmalarımızdan elde ettiğimiz verileri ve sonuçları doğru istatistiksel değerlendirmelerle bilim dünyasına sunmaktır. Bu çalışmaların dışında, asistan yetiştirmek, üniversite laboratuvarlarında rutin hizmetlere ve yeni metotların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak öğretim üyelerinin en önemli görevlerindendir.
1927 Yılında Tarsus’ta öğretmen bir babanın oğlu olarak doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Mersin/Tarsus’ta tamamladıktan sonra TED Ankara Koleji’nde yatılı öğrenci olarak lise öğrenimini tamamladı. İstanbul Tıp Fakültesini 1959 yılında bitirdi. Askerliğini Çanakkale’de Deniz Kuvvetleri’nde Yedek Subay olarak tamamladı.
30 yıldır bir an olsun kaliteden taviz vermeyerek sektörünün değerli bir markası haline gelen Denge Tıp, uzman kadrosu profesyonel çalışma hayatını sürdürmektedir.
Hasta ihtiyaçları ve memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile Denge Laboratuarları ve Tıbbi Görüntüleme Merkezi’nin gerçekleştirdiği tüm sonuçlar “Internal Ve External Kalite Kontrol” güvencesi altındadır.
Laboratuvarımızda çalışılan testler hakkında daha fazla bilgi almak için ilet...
Laboratuvar hizmet alanlarımız hakkında genel bilgi sahibi olmak için...
Görüntüleme, X-ray ve ultrasonik ses dalgalarıyla organ patolojilerini göster...
Check-up Merkezimizde randevularınızı aldıktan sonra laboratuvarımızda tüm ka...
Panel testler belirli hastalıkların teşhis ve tedavisi için önceden belirlenm...
Muayenehaneden laboratuvarımıza kadar gelmek yerine hemşiremiz bulunduğunuz m...
Erkek infertilitesinin nedenlerini araştırma konusunda ilk yaklaşım FSH,LH,Prolaktin ve Testosteron ölçümleridir. Hormon parametrelerinin dışında total sperm sayısı, sperm motilitesi, progresif hızlı, progresif yavaş, normal morfoloji, anormal morfoloji gibi sperm kriterleri de erkek üreme kapasitesinde rol oynayan faktörlerdir. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında yardımcı üreme teknikleri arasında Sperm DNA fragmantasyonu da dikkate alınmaktadır. DNA fragmantasyonunun 30% den fazla olduğu durumlarda sadece doğal yollarla değil, IUI (İntrauterin sperm enjeksiyonu) ve IVF (In itro Fertilizasyon) tekniklerinde de başarısızlığa yol açtığı anlaşılmıştır. Sperm DNA hasarının embriyo kalitesi ile ters ilişkisi olduğu bu konuda yapılan araştırmaların 64% sinde bildirilmiştir. Bu da düşük ile sonuçlanan başarısız yardımcı üreme teknikleri uygulamalarına neden olmaktadır. Bu çalışmaların sonunda sperm kalitesini yükseltecek tedaviler (yaşam biçimi modifikasyonları, oral antioksidan tedavileri, varikosel operasyonları, mikromanipulasyonla sperm seçme teknikleri, testiküler spermin kullanılması) yapıldıktan sonra sağlıklı DNA sı olan spermlerin kullanıldığı tekniklerin başarı oranı hızla artmaktadır.
Referans: Gi Young Kim. What should be done for men with sperm DNA fragmantation? (Clin Exp Reprod Med 2018 Sep;45(3):101-109